Eligere | Webdesign en Print

Ad

Alles wat je moet weten over Google Glass


Ik denk dat bijna iedereen wel eens iets gehoord heeft over de mogelijkheden van Google Glass. In de video zijn personen te zien die alledaagse activiteiten ondernemen of meer extreem zoals bijvoorbeeld parachutespringen oid. Wat ze gemeen hebben is dat zij allen een gadget dragen die al hun handelingen een extra dimensie geven. Mogelijk gemaakt door…. Google.google-glass

Op dit moment is dit geweldige speeltje alleen nog maar beschikbaar voor ontwikkelaars en ontwerpers. Maar ben eerlijk…. wie kan er nog wachten om dit eens te proberen? Inmiddels is er al wel veel informatie beschikbaar over wat we straks al consument allemaal kunnen verwachten van deze high-tech bril. Wat kan het? Wat zijn de mogelijkheden en hoe werkt het? Hier volgen 10 weetjes over Google Glass zodat je weet wat je straks kunt verwachten. Wees voorbereid! Want één ding is zeker…. Je gaat mensen zien die deze bril dragen zodra hij op de markt beschikbaar komt.

1. Google Glass, klein maar krachtig

Het is ongelooflijk hoe het Project Glass Team het voor elkaar heeft gekregen om alle mogelijkheden in een klein, computer ondersteund, lichtgewicht brilmontuur te krijgen.google-glass-tiny-powerful-hw
Google Glass bevat Bluetooth, WiFi, GPS, Speakers, een camera, microfoon, touchpad en (mogelijk) een gyroscoop om hoofdbewegingen te detecteren. Het belangrijkste onderdeel is de kleine “Head-up display” die alle informatie toont in je bril.

Als je de huidige uitvoering vergelijkt met het prototype kun je zien dat het team zijn uiterste best heeft gedaan om de bril om te toveren in een draagbaar, handig ontwerp dat niet lastig is in het dagelijks gebruik.

2. Luistert naar opdrachten

De bril is voorzien van een microfoon die continue luistert naar uw stem. Het is tevens samen met Google Now de verbinding met de zoekmachine. Je activeert Google Now door simpelweg “Ok Glass” te zeggen waarna je je (zoek)opdracht inspreekt. (Naar alle waarschijnlijkheid zal omhoog kijken ook de bril activeren)glass-voice

Je kunt een foto maken, of een video opnemen, simpelweg door hiervoor het commando te zeggen. Daarnaast is het mogelijk om op het rechter glas te “Swipen” en verder te selecteren.

3. Het leven staat voor niemand stil

De gebruikers van Google Glass kunnen echt leven in het nu en herinneringen opslaan dmv. foto’s of video’s zonder hiervoor met camera’s aan de slag te moeten en dus misschien wel het moment te missen. Zeg alleen “Take a Photo” en wat je op dat moment zag is voor eeuwig vastgelegd. Hand-Free… Bedenk alle mogelijkheden.glass-picture

Naast foto’s is het dus ook mogelijk om video’s te maken. Ok, waarschijnlijk niet vergelijkbaar met de kwaliteit van een volwaardige HD camera maar zeker toch wel voldoende om bijvoorbeeld je extreme sport momenten of demo’s op een heldere manier vast te leggen.

4. Altijd paraat. Letterlijk!

Met Google Glass is het mogelijk om video opnamen te maken maar hij kan ook fungeren als webcam door gebruik te maken van de internet verbinding thuis of van je smartphone. Dit betekent dat je een Google Hangout of Skype conferentie kunt voeren terwijl je toch de dingen kunt doen die je moet doen en niet achter je bureau hoeft te blijven.glass-handsfreeDoor de krachtige stemherkenning is het ook mogelijk tekst berichten te dicteren, video of foto’s aan het bericht te koppelen en het aansluitend te verzenden zonder dat je zelfs de bril maar uit je zak hoeft te halen.

5. Nooit meer verdwalen.

Omdat er een geintegreerd GPS systeem in de bril zit is het mogelijk hem te gebruiken voor navigatie doeleinden met behulp van Google Maps. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van een navigatiesysteem of je smartphone. Dit is vooral handig terwijl je aan het rijden bent, door drukke straten verplaatst of gewoon als je aan het wandelen bent in onbekend terrein.glass-navigationReizigers, Backpackers en lange-afstandslopers of -fietsers hoeven niet meer te stoppen om zichzelf te oriënteren en de rest van de route te bekijken. Het is het perfecte voorbeeld van Augmented Reality.

6. Nooit meer problemen met taal in het buitenland.

Google Glass is door zijn verbinding met Google’s zoekmachine in staat om iedere zoekopdracht uit te voeren die op een reguliere pc ook mogelijk is. Zelfs door middels van je stem. Stel je voor je bent op vakantie en je wilt graag iets vragen in de lokale taal.glass-translateJe kunt valuta omrekenen, lokale afstanden of gewichten omzetten of ter plekke je vragen en antwoorden vertalen. Met Places heb je direct zicht op de beste restaurants of uitgaansgelegenheden en je kunt zelfs de mooiste plekjes van een gebied zonder problemen vinden. En achteraf natuurlijk de mooie foto’s bekijken die je onderwijl gemaakt hebt.

7. Live informatie.

Live informatie die getoond wordt komt van Google Now. Op Android’s Jelly Bean, weet Google Now wanneer je van thuis naar je werk vertrekt of andersom en kan het je zo de juiste info geven over bijvoorbeeld het verkeer zoals files of vertragingen met het openbaar vervoer.

Je kunt zelfs je favoriete sportteam opgeven en zo altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en scores op het moment dat zij spelen.glass-infoAl deze dingen zijn dus al beschikbaar voor Android smartphones maar met Google Glass kun je het steeds op je telefoon kijken overslaan. Alle informatie wordt gewoon voor je ogen geprojecteerd zodra het beschikbaar is. Uiteraard geldt dit ook voor afspraken, reserveringen, herinneringen en andere belangrijke zaken in je kalender.

8. Android of iPhone?

Google Glass kan met beide systemen overweg. Los van de GPS chip is het afhankelijk van WiFi of Mobiel internet om optimaal te kunnen werken. glass-notificationsZodra verbonden met bijvoorbeeld je smartphone kan het je Social Network meldingen laten zien en je kunt direct communiceren zoals je dat zou doen achter je pc. Hierdoor hoef je niet steeds op je telefoon te kijken zodat je makkelijker jezelf kunt concentreren op je bezigheden.

9. Trendy look.

Wat is High-Tech zonder een stak en cool uiterlijk? Tijdens de introductie van Google Glass meer dan een jaar geleden woog het ding nog bijna 3 kg. Nu zijn de makers druk bezig om aansluiting te vinden bij de mode industrie.

Nu is de bril al stukken strakker qua design en zal binnenkort (eind 2013?) beschikbaar komen in al een vijftal kleuren. Samen met vooraanstaande brillen fabrikanten wordt al gekeken naar uitbreiding van het assortiment in kleur en vorm.glass-colorsDe flexibiliteit in design zal worden gemaakt door verschillende monturen en lensvormen. Het “computer” deel van de bril kan worden losgehaald en op een ander montuur weer verder gebruikt worden. Misschien een iets minder “Robotachtige” uitstraling? Het blijft nog even gissen.

10. Nog steeds exclusief maar bijna daar.

Google heeft de bril als eerste beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars tijdens de I/O conferentie. Toen lag de prijs op $1500. De verwachting is dat dit de prijs ook zal blijven tijdens de vermoedelijke introductie eind dit jaar.glassHet was tot voor kort mogelijk voor deelnemers aan de #ifihadglass competition een bril aan te schaffen wanneer zij het meest creatieve Twitterbericht of Google+ reactie zouden geven. Voor de rest die geïnteresseerd is blijft er helaas niets anders over dan rustig afwachten op de dag dat Google Glass in de winkel verschijnt.

(Afbeeldingen: Google en The Verge, Inspiratie: Hongkiat)