Eligere | Webdesign en Print

Ad

Social media en uw bedrijf


Social-Media-MarketingTwitter, Facebook, LinkedIn, ze zijn niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Als u ondernemer bent heeft u vast wel eens een cliënt, of ander soortig contact van u, horen vragen of u ook op LinkedIn zit. Kunt u hierop “Ja” antwoorden? En als het antwoord “Ja” is, gebruikt u het dan ook echt? Hoe doet u dat eigenlijk met Social Media en uw bedrijf?

Voor veel mensen zijn de diverse Sociale Media platforms meer een soort van noodzakelijk kwaad dan dat zij het nut ervan inzien. De maatschappij verandert steeds meer naar een digitale maatschappij. Bent u niet vindbaar op internet, dan mist u potentiële klanten.  De jeugd van tegenwoordig (uw toekomstige zaken relaties, of klanten) is zo gewend aan het gebruiken van Sociale Media dat zij over een aantal jaren niet meer zonder kunnen. Sterker, de meesten kunnen dat nu al niet meer…. Dit heeft tot gevolg dat zij in de toekomst meer en meer zaken zullen doen “alleen” nog via het internet. Zoals het leggen van contacten, maar ook het uitkiezen van hun zakelijke relaties.

Is Sociale Media dus belangrijk?  Het antwoord is ja! Sociale Media is belangrijk — “Belangrijk” staat hier voor een effectieve manier voor individuen en organisaties om hun doelstellingen te bereiken — omdat het voor u een snelle, simpele en meestal gratis manier is om uw ideeën of boodschap te delen.

Social Media en uw bedrijf….. “to be social or not to be social?”

Een voorbeeld:  Met de traditionele (betaalde) media, koopt u print, website, radio, TV en/of billboard ruimte. Daarna huurt u iemand in om deze ruimte zo effectief mogelijk te vullen met relevante informatie zodat potentiële klanten interesse krijgen. En dit alles in de hoop dat mensen uw diensten afnemen.

Met Sociale Media hoeft u niet altijd in de directe verkoop (Koop mijn product!) modus te werken. Hiervoor in de plaats kunt u uw doelgroep bekend maken met de waarde van uw bedrijf, expertise of kennis. En uiteraard kunt u tussendoor duidelijk maken dat uw producten of diensten ook af te nemen zijn. Sociale Media is dus niet de oplossing voor al uw marketing problemen, maar kan wel een goede effectieve aanvulling zijn op uw huidige activiteiten.

Hieronder omschrijf ik kort van een aantal Sociale Media wat de meerwaarde kan zijn. (In willekeurige volgorde)Twitter Social Media en uw bedrijf Eligere webdesign

 

Twitter  Twitter is een ware “lead generator”. Iedere “Tweet” van 140 karakters die u plaatst wordt door Google bijna real-time geïndexeerd. Hierdoor komt u zonder problemen met uw berichtje op de eerste pagina van Google zoekresultaten.

 

 

 

Facebook Social Media en uw bedrijf Eligere webdesign

Facebook  De belangrijkste waarde van Facebook is dat het u de gelegenheid geeft (opnieuw) in contact te komen met mensen rondom u heen. Hierbij kunt u denken aan oud klasgenoten, oud collega’s of bedrijven waar u heeft gewerkt of zaken mee heeft gedaan. De privé en zakelijke mogelijkheden worden alleen maar meer omdat het voor u zeer eenvoudig is contact te onderhouden met mensen die u kent.

LinkedIn Social Media en uw bedrijf Eligere webdesign

 

LinkedIn  Een van de grote waardes van LinkedIn is de mogelijkheid om uw doelgroep te identificeren, en er contact mee te krijgen dmv van het “Vrienden van Vrienden” principe. Dit principe is een veel gebruikt principe binnen het zaken doen en daarnaast geeft het u de gelegenheid om real-time toegang te hebben tot informatie van de “eerste hand” over uw klanten, leveranciers, opdracht- / werkgevers en werknemers.

 

 

Foursquare Social Media en uw bedrijf Eligere webdesign

 

Foursquare  Foursquare biedt u de mogelijkheid vaker in contact te komen met uw netwerk. “In levende lijve”. Iedereen kan zich bij een vroegere werkgever nog wel die ene centrale plek herinneren waar je altijd iedereen tegen het lijf liep. Vaak werden daar meer en betere afspraken gemaakt dan waar dan ook op welk kantoor dan ook. Foursquare fungeert als die ene centrale plek. Het verhoogd de kans dat u iemand tegen het lijf loopt die u kent.

 

 

Uiteraard zijn er nog vele andere Sociale Media beschikbaar op het internet. Een klein beetje Google’en levert u al snel veel resultaten op. De door mij besproken Sociale Media zijn echter degenen die het meeste resultaat kunnen leveren. Enerzijds omdat zij door een groot publiek bezocht en gebruikt worden (uw doelgroep) en anderzijds omdat o.a. Google deze Media zo makkelijk kan lezen en als resultaten kan laten zien.

U hoeft niets, u kunt altijd blijven volhouden dat de krant voor u nog steeds de beste optie tot adverteren is. Ook kunt u volhouden dat u geen nieuwe leads nodig hebt omdat u een vast klantenbestand heeft en het dus alleen maar tijd verspilling is. Feit is dat de maatschappij verschuift naar het internet en dat iedereen hiermee geconfronteerd gaat worden. Zowel privé als zakelijk. Probeert u het gewoon eens. Naast uw reguliere marketing strategie. Baat het niet dan schaadt het niet. Voordeel is wel dat als er een dag komt dat u echt moet, dan loopt u in ieder geval niet meer achter de feiten aan en maakt u al deel uit van de online gemeenschap. Met alle voordelen van dien!