Eligere | Webdesign en Print

Ad

Waarom een website


waarom een websiteWaarschijnlijk heeft u al een idee waarom u een website wilt hebben, immers, anders was u niet op deze site terecht gekomen. Er zijn echter nog heel veel andere redenen te bedenken waarom u “online” zou kunnen gaan. Graag wil ik een aantal redenen aanhalen waar u mogelijk nog niet aan gedacht heeft… Ik vind namelijk als een bedrijf geen website heeft u uzelf en het bedrijf tekort doet. Leest u onderstaande redenen eens rustig door en beslist u vooral zelf of u er iets mee kunt.

Dus: Waarom een website?

  1. Waar men vroeger in de telefoongids keek om een bedrijf te zoeken, is dit nu verplaatst naar het internet. Kijk naar uzelf…. wanneer was de laatste keer dat u het telefoonboek of de goudengids in handen had? Weet u ook nog wanneer u de laatste zoekopdracht in Google ingaf? (Waarschijnlijk een paar minuten geleden waardoor u deze site bent uitgekomen!) Reden genoeg dus om een website te hebben. U moet eigenlijk altijd vindbaar zijn op het internet.
  2. Een website is het visitekaartje van uw bedrijf. Zonder dat potentiele klanten naar uw bedrijf hoeven te komen krijgen zij door uw site al een indruk over uw bedrijf. Dit kan de beslissing om zaken met u te gaan doen aanzienlijk verhogen.
  3. Een website is volledig in de stijl van uw bedrijf op te zetten. Huisstijl, kleuren en zelfs de mogelijkheid om al artikelen of diensten via de website aan te bieden.
  4. Een website draagt bij aan de uitstraling van uw bedrijf. Veel potentiele klanten of handelspartners zullen u overslaan als u geen site hebt of als deze erg verouderd is.
  5. Middels uw website kunt u perfect communiceren met potentiele klanten of handelspartners. Immers, de informatie is altijd up-to-date en beschikbaar.
  6. Uw contact gegevens zijn altijd toegankelijk voor iedereen. U kunt er zelfs voor kiezen uw potentiele klanten en partners contact met u op te laten nemen via de site door middel van een contact formulier. Ook kunt u bijvoorbeeld zo een formulier gebruiken om offertes of meer informatie aan te laten vragen.
  7. Een website is veel meer meetbaar dan een advertentie in bijvoorbeeld de krant. Los van het feit dat een kleine advertentie in de zaterdag editie van een willekeurige krant zeer duur is, heeft u nooit de garantie dat deze gezien wordt. En als hij al gezien is, verdwijnt hij op zondag in de oud papier bak! Hoe weet u nu of uw advertentie iets heeft opgeleverd? Via het internet is alles controleerbaar en meetbaar. Het is zichtbaar vanaf waar, wanneer en hoe lang bezoekers op uw site zijn geweest.
  8. Uw website is 24/7 beschikbaar. 365 dagen per jaar kunt u geinteresseerden in uw virtuele winkel ontvangen zonder dat u er zelf bij aanwezig hoeft te zijn.
  9. Een website is een interactief medium. Bezoekers krijgen op een interactieve manier de informatie die zij zoeken zonder dat u er bij aanwezig hoeft te zijn.
  10. U kunt uw website overal bekend stellen. Bijvoorbeeld een linkje op de site van een collega ondernemer, op uw “Hyves” of “Facebook” pagina etc. Ook een vermelding op uw visitekaartje doet wonderen. Denkt u bijvoorbeeld ook aan uw voicemail? Hierdoor kan alle informatie verstrekking gewoon doorgaan, zelfs als u op vakantie bent of gezellig op een feetsje.

Dit zijn slechts een aantal redenen waarom een website te starten. Wilt u mensen informeren over uw bedrijf, diensten of vereniging? Wilt u uw handelswaar via het internet verkopen en zo stevig besparen op de vaste kosten van uw bedrijf? Of wilt u uw hobby tentoonstellen of gewoon over uw persoonlijke leven vertellen? Een website is de oplossing. De combinatie van een site en email doet het helemaal. Meer omzet genereren, leden werven, informatie verstrekken of meer mensen met uw boodschap bereiken, met deze combinatie is uw succes verzekerd. Neemt u gerust contact met ons op zodat wij samen met u naar uw mogelijkheden kunnen kijken.