Eligere | Webdesign en Print

Ad

Wat is WordPress en waarom zou ik het moeten gebruiken?


Eligere WebdesignWat is WordPress?

Eligere Webdesign maakt veelvuldig gebruik van WordPress in haar projecten. WordPress staat bekend om Flexibiliteit, Diversiteit (Blog, Website of zelfs Webshop is mogelijk, zelfs combinaties), Open Source, Zoekmachine (zéér) vriendelijk, Gebruiksgemak en Kostenbesparend (Geen terugkerende licentiekosten). Toch zijn veelgehoorde vragen: “Wat is WordPress?” en “Waarom eigenlijk WordPress?”.

Ons antwoord is dan meestal dat WordPress een Content Management Systeem (CMS) is en dat het gratis “Open Source” software is die door een grote community wordt ontwikkeld en onderhouden. Natuurlijk komt daarna direct de vraag: “Maar als het gratis is waarom moet ik dan bij je betalen voor mijn website? Kan ik het dan niet alleen?”

Allereerst is het handig om duidelijkheid te krijgen over het woord “Gratis”.

WordPress is een zogenaamd “Open Source” software. Het is gratis in de zin van vrijheid en niet in de zin van bijvoorbeeld gratis brood of bier. Natuurlijk kun je jezelf afvragen wat dan nu eigenlijk het verschil is tussen deze twee. Dat zit zo: Open Source software geeft je de vrijheid het te gebruiken, modificeren, op te bouwen en de distribueren in welke vorm dan ook. Echter door het te gebruiken kunnen wel kosten ontstaan. Deze kosten komen verderop aan de orde.

Waarom moet ik dan toch betalen voor mijn WordPress website?

De hoofdinkomsten van IEDER Open Source software systeem zit hem in het feit dat een bedrijf diensten of producten kan aanbieden gebaseerd op dit systeem. Hierbij valt in het geval van WordPress te denken aan de template (De visuele voorzijde van de website) en zogenaamde plugins, dit zijn kleine stukjes extra code die extra functionaliteiten aan een website kunnen geven. Daarnaast komt er natuurlijk hosting bij kijken. Immers een website moet ergens op het internet vindbaar en te bekijken zijn.

WordPress is door iedereen in de basis gratis te gebruiken (los van de hosting kosten). Iedereen die een domeinnaam heeft geregistreerd en hosting afneemt kan op dit domein een WordPress website neerzetten.

Eligere Twenty Eleven

Standaard WordPress Template

Echter dit kan alleen als de eindgebruiker / eigenaar niet teveel eisen stelt aan de looks en functionaliteiten van zijn of haar website. Heb je aanvullende wensen op het gebied van design of functionaliteiten dan dien je rekening te houden met additionele kosten. Iemand zal dit design moeten maken of de functionaliteiten moeten programmeren. Dit is het punt waarop Eligere Webdesign om de hoek komt.

Het ontwerpen van het design en dus de lay-out van je website is waar Eligere Webdesign in is gespecialiseerd. We kennen de (on)mogelijkheden van WordPress en zijn in staat je wensen om te zetten in een werkend interactief geheel. Eligere Webdesign geeft advies over hoe je op de beste manier de inhoud van je site kunt tonen en denkt mee over het gebruik van Social Media zoals Facebook en Twitter. Natuurlijk doen we ook ons uiterste best de vindbaarheid van je website in verschillende zoekmachines te optimaliseren. Wij leveren al een basis WordPress website vanaf €750,=.

Overtuigd dat WordPress het systeem is waarop je huidige (of nieuwe) website moet draaien? Wat meer duidelijkheid gekregen over wát WordPress nu eigenlijk is en hoe het werkt? Laat je vooral niet weerhouden om eventuele overige vragen bij ons neer te leggen. Neem contact met ons op en wij beantwoorden alle vragen. Mocht je meer willen weten over onze aanvullende diensten, al dan niet gebaseerd op WordPress, zoals Print en Media dan horen wij dat natuurlijk ook graag.