Eligere | Webdesign en Print

Ad

WordPress op je mobiel


Eligere WordPress op je mobielOf het nu gaat om een bedrijfsmatige website, een persoonlijke website of een blog, Eligere Webdesign ontwikkelt of ontwerpt deze voor je. Maar het hebben van een website is één ding. Het onderhouden, of liever gezegd bijhouden, van een website is nog veel belangrijker. Het is een feit dat bezoekers van een website het leuk vinden om te zien dat er dingen wijzigen. Of dat hij interactief is. Gegarandeerd dat ze een tweede keer terugkomen. Zeker in het geval van een zakelijke website is dat natuurlijk wat je wil. Immers, zo kun je steeds weer je boodschap uitdragen en mogelijk nieuwe klanten winnen.

De meeste van de websites die door Eligere Webdesign worden geleverd zijn gebaseerd op het WordPress Content Management systeem (CMS). Een website gebaseerd op WordPress heeft veel voordelen (zie het vorige bericht). Wat zou er nu mooier zijn om je website op ieder willekeurig moment bij te kunnen werken. Bijvoorbeeld een bericht te kunnen plaatsen in je persoonlijke blog of een nieuws item over een beurs die je met je bedrijf bezoekt. Gewoon ter plaatse. Veel gebruikers van een website proberen dit wel maar haken vaak af omdat ze het te omslachtig vinden om op hun kleine telefoonscherm in te moeten loggen in hun site, laat staan foto’s toe te voegen of pagina’s aan te maken.

WordPress op je mobiel

Eligere WordPress op je mobiel

iPhone screenshot

Eligere WordPress op je mobiel

Android screenshot

Dit bericht is er voor iedereen die dit probleem onderkent en er graag iets aan zou willen doen. De oplossing is heel eenvoudig: WordPress for Android of WordPress for iPhone. Een handige App waarmee je met je mobiele telefoon (of tablet) zonder moeite je WordPress website kunt bijhouden. Foto maken in je WordPress admin en direct uploaden naar je blog? Geen probleem. Snel even een pagina aanmaken? Geen probleem. De App heeft een handige en herkenbare admin menustructuur en duidelijke gebruikersinterface.

De installatie van de App wijst zich vanzelf. Uiteraard eerst de App downloaden, na de installatie de domeinnaam van je website ingeven en aansluitend je gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je meerdere websites? Voeg deze gewoon toe via de instellingen. Vanaf dat moment is er geen excuus meer om je website niet meer te onderhouden.

Mocht je een van de Apps willen proberen maar je loopt tegen problemen aan laat het ons vooral weten. Wij helpen je graag.